recept: Bácskai lecsós rostélyos, Kifőzde
Bácskai lecsós rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6-8 szép szelet marhafelsál,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
paradicsompüré,
pirospaprika,
köménymag, majoránna,
lecsó 6-8 paprikából, 4-5 paradicsomból,
só, bors, zsír




A megsózott, meglisztezett marhafelsál-szeleteket forró zsírban hirtelen átsütjük, és egy lábosba tesszük.
Zsírjában világosra pirítunk apróra vágott hagymát, beleteszünk egy teáskanál pirospaprikát, egy evőkanál paradicsompürét, két gerezd összezúzott fokhagymát, pár szem köménymagot, csipetnyi majoránnát.
Az egészet elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, felforraljuk és a rostélyosokra öntjük. Rövid lében, fedő alatt majdnem készre pároljuk, az elfőtt levet időnként pótolva.
Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával készített jó paradicsomos lecsóval a majdnem teljesen puha rostélyosokat leöntjük és kb. 10-15 perc alatt (amíg a lecsó elkészül) együtt készre pároljuk. Tarhonyával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: lecsó
 tarhonya
 párolt rizs
 Lecsó bevert tojással
 lecsórba

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 08:17:50 - 2.95)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez